Virsabi ApS, Mixed Reality i shipping

print

virsabimixedreality16x9

Baggrund

Med den rivende udvikling indenfor Virtual og Mixed Reality teknologierne står vi overfor en potentiel revolution af, hvordan vi interagerer med digitalt indhold. Dette vil have stor betydning for, hvordan digitale løsninger påvirker konkurrenceforholdene i den maritime sektor. Det forventes blandt andet, at Mixed Reality briller over tid vil erstatte alle de skærme, vi bruger i dag såsom computerskærme, tablets og smartphones. I stedet vil al nødvendig data via Mixed Reality briller blive eksponeret foran brugerens øjne baseret på den virkelighed brugeren befinder sig i. Brugeren kan have så mange skærme og data i synsfeltet, som der er behov for i situationen.

Projekt

Projektet handler om at undersøge og dokumentere mulighederne for anvendelse af Mixed Reality i den maritime sektor med henblik på at forbedre branchens internationale konkurrenceevne gennem øget produktivitet og HSE performance. Herudover kan det give branchen et teknologiløft, der kan påvirke omverdenens herunder potentielle leverandørers og medarbejderes opfattelse af branchen som innovativ. Det er håbet, at dette vil kunne gøre branchen mere attraktiv for den type nye medarbejdere, som branchen ønsker at tiltrække.
Projektet ledes af Virtual Reality firmaet Virsabi og er forankret i den maritime industri gennem projektets deltagere: Viking Supply Ships, MAN Diesel & Turbo samt Maritime Development Center.

Forventede resultater

Projektet vil resultere i en prototype baseret på Microsoft HoloLens. Denne skal demonstrere et eller flere brugsscenarier. Dertil udarbejdes en rapport, som dokumenterer de opsamlede data og konkrete anbefalinger til, hvorledes man kan etablere operationelle Mixed Reality løsninger, og hvorledes der kan tages hensyn til de fysiske vilkår i den maritime sektor. Prototype og øvrige materialer stilles frit til rådighed for aktørerne i den maritime sektor, og der vil blive afholdt et seminar og et antal workshops som afslutning på projektet.

 

IMG_0340

Projektresultat

Det maritime magasin Maritime Executive har den 11. september 2017 bragt en artikel om projektet.
Læs artiklen her: http://www.maritime-executive.com/article/mixed-reality-technology-readied-for-offshore-vessels

Herunder kan ses projektvideo og projektrapport.

Projektvideo

Projektrapport