Tilbage til nyheder 24. juni 2021

Varsling af nye bevillingsvilkår for erhvervsprojekter

Til nyhed om nye vilkår for erhvervslånphoto-1589666564459-93cdd3ab856a (002)

En vigtig del af Den Danske Maritime Fonds aktiviteter består i at støtte maritime start-ups og medfinansiere innovation i etablerede virksomheder. Dette har vi gjort i mange år med bevilling på op til halvdelen af projektbudgettet med tilbagebetalingspligt og på meget favorable vilkår. I forhold til at Fonden typisk støtter projekter i et endog meget tidligt og eksperimenterende stadie for start-ups – og før andre fonde og finansieringskilder normalt vil medfinansiere – har vi kunnet konstatere en pæn succes og videreudvikling af de projekter, vi har støttet med denne form for uddeling.

Vores vilkår har og vil forblive at være meget favorable, men i takt med at at early stage funding muligheder i markedet generelt har udviklet sig, har vi ladet os inspirere af andre fondes modeller for rammeaftaler med tilbagebetalingspligt. Derfor implementerer vi fra juni 2021 en ny og mere simplificeret model for aftalegrundlag for erhvervsprojekter. Konceptet er uændret støtte på op til 50% af projektbudgettet med tilbagebetalingspligt og 0% rente. Vi indfører imidlertid en fast tilbagebetalingsfri periode fra dato for bevilling, som derefter efterfølges af en periode med faste halvårlige tilbagebetalinger med faste betalingsdatoer.

Vi håber på mange ansøgninger fra både start-ups og virksomheder, der har relevante projekter, der kan bidrage til væksten af Det Blå Danmark.

Photo by Anne Nygård on Unsplash