Tilbage til projekter 1. Maritime erhvervsprojekter - 2019

SubBlue Robotics, Test og tuning af propel poleringsrobot

IMG_0897 (002)

Baggrund

Slid, korrosion og marin begroning af skibe medfører betydelige modstandskræfter, som gør skibet langsommere og medfører brændstofspild. SubBlue Robotics propel poleringsrobot (”Propeller Polishing”) muliggør væsentlige omkostningsbesparelser for rederier:
1) SubBlue Robotics’ fjernstyrede robot åbner op for at bringe propel rensning tilbage i havnen, hvor selve operationen kan foregå samtidig med skibsoperationen i havn, og dermed spares kostbar tid for rederier.
2) Poleringsrobotten udfører en rensning af højere kvalitet – fuldt mekanisk og systematisk – uden det menneskelige element.
3) Poleringsrobotten gør det enkelt og smertefrit at rense skibspropeller. Derved bliver det muligt at øge frekvensen af propellens rensning og dermed mindskes brændstofforbruget og CO2 aftrykket markant.
Ydermere erstatter poleringsrobotten farligt undervandsarbejde, som i dag udføres af dykkere, med en sikker fjernbetjent robot operation uden risiko for menneskeliv.

Projekt

Projektet omhandler test og tuning af det allerede producerede produkt og dens tilsvarende service. Formålet er at gøre produktet klar til at operere kommercielt i slutningen af 2021. Projektets aktiviteter foregår mellem januar 2020 og august 2021 og består primært af tests af produktet på danske skibe efter indgået aftale.

Forventede resultater

SubBlue Robotics forventer ved afslutning af projektet, at robotten er tunet til et færdigt produkt, som har udført adskillige poleringer af skibspropeller uden brug af dykkere. Vibrationsmæssig og elektromagnetisk robusthed skal være dokumenteret. Produktet skal være klar til at operere efter projektafslutningen.

Projektresultat

Afsluttende projektrapport kan ses her: Link