Tilbage til nyheder 29. marts 2022

Støtte skal lokke flere iværksættere til søs

Støtte skal lokke flere iværksættere til søs_billede

Den Danske Maritime Fond har i den seneste uddelingsrunde støttet tre almennyttige projekter, der alle er med til at understøtte iværksætteriet i Det Blå Danmark. Nemlig TechBBQs maritime track, DTUs maritime accelerator program, samt Tomorrow Festival og Summit 2022, der har fokus på det maritime.

De tre projekter er et led i Den Danske Maritime Fonds nye indsats, der skal styrke massen af maritime iværksættere. Fonden ønsker at tilbyde start ups og scale ups de bedste betingelser for at udvikle nye koncepter, teste produkter i et virkelighedsnært miljø og udforske nye forretningsmuligheder. Derfor rettes støtten ikke kun til virksomhederne direkte, men også til projekter der har til formål at fremme iværksættermiljøer og indirekte skabe plads til, at nye idéer kan blomstre. De tre almennyttige projekter, der har modtaget støtte i denne runde, er alle gode eksempler på, hvordan maritime iværksættere kan hjælpes på vej.

TechBBQ Summit 2022 får støtte til maritimt track
Foreningen til drift af TechBBQ tildeles støtte til den maritime del af TechBBQ Summit, der løber af stablen i september 2022. Projektet har i år fokus på at give danske maritime iværksættere mulighed for at bygge relationer med de cirka 450 investorer og store virksomheder, der forventes at deltage, og som kan bidrage med kapital og testmiljøer til de innovative idéers potentielle vækstrejse. Det kommer til at foregå i et stort maritimt område med en udstilling, store foredrag, mindre workshops og arrangementer, der skal fremme nye netværksrelationer.
Læs mere om projektet her.

Sea Tomorrow bliver en realitet til august
Tomorrow Collective ApS har fået støtte til at udvikle et nyt område kaldet ’Sea Tomorrow’ på Tomorrow Festival, der afholdes den 26.-27. august 2022. Sea Tomorrow er et innovativt maritimt expo-område, der skal showcase det maritime erhvervsliv som en vigtig aktør i omstillingen til mere effektive, intelligente og bæredygtige løsninger. Her demonstreres de mest lovende industrielle prototyper, demo-modeller, film og aktiviteter fra maritime start ups og virksomheder. Området skal bidrage til at bevidstgøre danskerne om den maritime industris afgørende rolle i den grønne omstilling og synliggøre Det Blå Danmarks teknologiske innovationskraft og overordnede klimaindsats.
Læs mere om projektet her.

Globalt acceleratorprogram skal fremme maritimt iværksætteri
DTU Management har fået støtte til at udvikle et globalt acceleratorprogram for grønne maritime iværksættere. Platformen fokuserer på at fremme maritimt iværksætteri, innovation og eksport ved at give virksomheder, iværksættere, forskere og studerende adgang til den rette viden og sparring med afsæt i teknologiske og maritime hotspots i USA. Målet med platformen er at fremme grønne maritime løsninger samt udvikling og vækst i Det Blå Danmark.
Læs mere om projektet her.

Projekterne skal på hver sin måde bidrage til at forløse potentialet blandt danske maritime iværksættere – til gavn for hele branchen.