Lindemann Marine Products, MPS BIO stop leak additive

print

Baggrund

Bionedbrydelige smøremidler oplever betydelig vækst i Europa, USA og Canada. IMO (International Maritime Organization) MARPOL-konventionen fastslår, at fartøjet er forpligtet til at rapportere enhver observeret forurening til søs. Skibsførere bør være meget bevidste om olielækage, da det bliver mere og mere risikabelt ikke at rapportere utilsigtede udslip. De ikke-rapporterede olieudslip kan resultere i store bøder og fængselsstraf.

I 2013 har USA’s Environmental Protection Agency (EPA) udstedt det nye regelsæt Vessels General Permit (VGP) for alle fartøjer, der kommer ind i USA-farvande. Fra 2013 skal alle fartøjer, der er omfattet af VGP, bruge bio-nedbrydelige olietyper i systemer med direkte kontakt til havet. Alle store olieraffineringsvirksomheder, der er i traditionel smøremiddelvirksomhed, leverer også bionedbrydelige smøremidler til marine industri. Der er også en del mindre virksomheder, der kun er fokuseret på forskning og udvikling af bio-smøremidler. Forøgelsen af tilbuddet om bio-olier vil på længere sigt gøre udvalg af bio-nedbrydelige produkter bredere, mere tilgængelige og billigere.

Tætningsproducenter laver store investereringer i udvikling og fremme af tætninger og systemer, som er kompatible med bio-nedbrydelige olier, hvilket også vil øge efterspørgslen på bio-nedbrydelige smøremidler.

Projekt

Lindemann vil indgår i et samarbejde med danske videns institutioner med formål på at udvikle en effektiv bio-nedbrydelige anti-lækage additiv.

Forventede resultater

Lindemanns bio-nedbrydelig MPS produkt vil have alle fordele af de traditionelle MPS produkter, men vil også være bio-nedbrydelig, uden hverken at være toksisk eller bio-akkumulerende. Dette nye MPS produkt vil give Lindemann en mulighed at konkurrere på lige vilkår med konkurrerende anti-lækage løsninger på det amerikanske og canadiske marked.

Projektresultat

Afsluttende projektrapport kan læses her: Afsluttende projektrapport