Ny Søgning

DTU Aqua, Same Risk Area analyse, vandballast

vlcsnap-50645 - Copy

Baggrund

IMO konventionen om ballast vandrensning træder i kraft i september 2017. Danmark har bragt i forslag til IMO at der kan gives dispensation indenfor såkaldte ”Same Risk Areas” for skibe i fast fart mellem et eller flere lande. På IMOs MEPC møde afholdt i oktober 2016 blev dette koncept godkendt.

Projekt

Udvikling af et databaseret modelleringsværktøj til afgrænsning af ”Same Risk Area”. Værktøjet skal anvendes til understøttelse af den risikovurdering der skal foretages i forbindelse med udpegning af marine havområder indenfor hvilke der vil kunne gives generel dispensation fra ballastvandskonventionens regler vedrørende rensning af ballastvand ombord. Værktøjet stilles frit til rådighed for alle.

Forventede resultater

Det forventede resultat er et færdig og driftssikkert softwareprodukt der er tilgængelig via sourceforge.com og med en fuld dokumentation i form af installations guide, brugermanual og videnskabelig dokumentation.

Projektresultat

Afsluttende rapport kan læses her: Same Risk Area – Afsluttende rapport til DDMF

Det udviklede beregningsværktøj ”Same-Risk-Area Assessment Model”,  forkortet ”SRAAM”, vil er frit tilgængelig (fra 4/9-2018) på dette link: https://github.com/IBMlib/SRAAM