Tilbage til nyheder 11. oktober 2023

Danske iværksættere opnår global succes med indtjeningsberegner

VesselIndex, Posidonia - Anders presenting

VESSELINDEX har udviklet et online værktøj, der gør det billigere, hurtigere og mere overskueligt at sammenligne indtjeningspotentialet for forskellige fragtskibe. På mindre end seks år har virksomheden, med støtte fra Den Danske Maritime Fond over to omgange, etableret sig som en global succes, der i dag har kunder i mere end 20 lande verden over.

Fragtskibe spiller en afgørende rolle i den globale handels- og transportindustri. I takt med den stigende verdenshandel er markedet for fragtskibe blevet tilsvarende større og mere komplekst. De kommercielle egenskaber varierer stort fra skib til skib, og det øger behovet for at analysere og sammenligne indtjeningspotentialet på tværs af de enkelte skibe. Den opgave var tidligere udfordrende og tidskrævende – men så satte en dansk startup sig for at løse problemet.

Stifterne af VESSELINDEX Søren Roschmann og Anders Liengaard har nemlig udviklet en brugervenlig indeksberegner, der gør det muligt at opnå en uafhængig og professionel vurdering af indtjeningspotentialet af et hvilket som helst tørlast- eller tankskib og sammenligne det med andre skibe. Det er til stor gavn for skibsoperatører, lasteejere, skibsrederier og investorer, når de skal beslutte, hvilket skib der komplimenterer netop deres last- og forretningsmodel.

”Tidligere har man brugt forskellige metoder til henholdsvis at måle, identificere og sammenligne skibe. Vi har samlet alt i én løsning, som skaber en fælles referenceramme og samtidig gør det både nemmere, og hurtigere at beregne og sammenligne skibe. Det har både en økonomisk og tidsmæssig gevinst til stor glæde for vores kunder,” siger Anders Liengaard, der er Partner i VESSELINDEX.

Søren Roschmann og Anders Liengaard har på kort tid formået at opbygge en succesfuld virksomhed. VESSELINDEX er i dag en etableret global aktør, der hjælper næsten 100 maritime kunder fordelt på mere end 20 lande rundt om i verden.

Kvalitet ligger i tempoet

VESSELINDEX blev stiftet i august 2017 af de to partnere, der begge har flere års erfaring i den maritime branche og tilsammen besidder kompetencer indenfor både det tekniske og kommercielle område. Ideen om at starte en fælles virksomhed opstod, da de begge var ansat hos rederiet J. Lauritzen.

Opbygningen af IT-systemet har hverken været nemt eller billigt. Derfor søgte VESSELINDEX i 2018 om støtte fra Den Danske Maritime Fond til finansiering af produktudviklingen. Og det fik de. Det førte til, at VESSELINDEX allerede året efter var klar med en færdigudviklet og salgsparat løsning. Makkerparret er enige om, at støtten fra Den Danske Maritime Fond havde stor betydning for tempoet på deres rejse.

”Det har været en enorm hjælp for os. Støtten har skabt en ro og tryghed omkring vores udvikling, hvor vi hele tiden har turde tro på, at kvaliteten ligger i tempoet. Fondens støtte gjorde det muligt at produktudvikle i et tempo, hvor der var plads til at dyrke vores detaljeorienterede og systematiske tilgang,” siger Anders Liengaard.

Hos Den Danske Maritime Fond er man også meget glade for projektet, fortæller Direktør Lotte G. Lundberg.

”Da vi første gang modtog en ansøgning fra Anders og Søren, var vi med på det store potentiale i deres projekt. Det var tydeligt, at de præsenterede et værktøj som branchen virkelig har brug for – udvælgelse af de rette skibe er en hel afgørende del af rederiernes og operatørernes forretningsmodel. Og sidenhen har det bare været en fornøjelse at følge deres vækstudvikling,” siger Lotte G. Lundberg.

Glade kunder er det vigtigste

VESSELINDEX stejle udviklingskurve førte til, at Den Danske Maritime Fond igen i 2020 valgte at finansiere projektet. Helt konkret gik støtten i denne omgang til videreudvikling af indeksberegneren, så den også kunne beregne og sammenligne indtjeningspotentialet af tankskibe. Det var en udvidelse af den første version, der oprindeligt var udviklet til tørlastskibe.

Hos VESSELINDEX er de på ingen måde færdige med at vokse. Inden længe kan de løfte sløret for et helt nyt produkt, som de har mindst lige så store forventninger til.

Men det vigtigste for Søren Roschmann og Anders Liengaard er ikke at vokse sig store for enhver pris. Det er derimod, at de formår at holde fast i det fundament af kvalitetsløsninger, de i sin tid etablerede virksomheden på.

”Vi har ikke en ambition om at være 500 medarbejdere eller at omsætte for så og så meget om ti år. Det, der helt fra start af, har betydet noget for os, er, at vi gerne vil sætte et positivt aftryk på industrien og gøre vores kunder glade. Og så længe kunderne er det, så betragter vi os selv som en succes,” siger Søren Roschmann, der er Partner i VESSELINDEX.

Læs mere om VESSELINDEX på deres hjemmeside.